Over Charlie

The Ghent & Bruges Experience, met een lokale gids! Al onze tours worden gegeven op een plezante & interactieve manier, en altijd met een vleugje rock 'n roll!
We bieden thematische Privé tours aan in Gent & Brugge die 7/7 beschikbaar zijn, zoals de True or False Tour, de Chocolate Tour en de Highlights Tour. Dé ideale activiteit om te doen met vrienden, collega's, familie of gewoon op jezelf. Tijdens de weekends kan je in Gent ook aansluiten bij onze Small Group Tours, met individuele inschrijving.

Toen Charlie nog een café was BEST TOURS GHENTGentse gidsen

Charlie werd anno 2013 opgericht als typisch Gents café - restoBAR Charlie - aan het Patershol, de oudste wijk van Gent.
Gentenaar & mede-oprichter Nick Vandecasteele bediende er jarenlang met veel goesting de tapkraan en genoot van een nachtleven vol plezier & rock ’n roll. De passie voor zijn stad en haar rijke geschiedenis deelde hij er dagelijks vanachter de toog met stamgasten én toeristen, steeds op entertainende wijze! Een bijverdienste als Gentse stadsgids stond als het ware in de sterren geschreven. En zo geschiedde het ook. Maar daar bleef het niet bij. Eind 2017 besloot Nick om restoBAR Charlie voorgoed te sluiten.

Charlie zou voortaan verder leven als fulltime stadsgids: Charlie Tours werd geboren! Als fiere Gentenaar beschouwt hij het nu als een absoluut voorrecht om, samen met zijn fantastisch team van lokale gidsen, bezoekers rond te leiden in zijn prachtige Gent op een plezante & interactieve manier!

"Never waste a good crisis" dachten ze bij Charlie Tours tijdens de covid-periode, want de extra vrijgekomen tijd werd benut om ook op te starten in die andere prachtige Middeleeuwse stad: Brugge!

Klanten gaven Charlie Tours tot nu toe unaniem uitstekende beoordelingen op Google & TripAdvisor. Twijfel dus niet, en kom samen met Charlie genieten van The Ghent Experience en/of The Bruges Experience!