De beste cafeetjes in Gent

Café Den Turk

Het oudste café van Gent, en sowieso één van onze favorieten. Deze bruine kroeg is perfect gelegen in het hartje van het historische centrum, het interieur is warm & gezellig en de sfeer is er altijd top. Bovendien voelt iedereen er zich thuis: jong & oud, toerist & Gentenaar, hip & minder hip. Een extra troef: het terras, met uitzicht op het Gentse belfort en het stadhuis. Dit café is een vaste stop tijdens onze Tasting Tours!

Café Den Turk

The Drifter

Waan je in de tropen in de enige Tiki bar in Gent! Barman/eigenaar Tom Neijens is een autoriteit in de cocktailwereld en vertaalt dit in heerlijke, originele zomerse cocktails. Allemaal met zorg gepresenteerd in het tiki thema. De bar is gelegen in Oudburg, dé multiculturele straat van Gent. De drankjes zijn niet goedkoop, maar kwaliteit heeft zijn prijs, want de cocktails zijn gemaakt met topproducten.

The Drifter

Huzaar

Gezellig no-nonsense café in de Nederkouter, op 5min. stappen van het historische centrum. De ruime waaier aan lokale bieren op de menu én de gastvrijheid van de kasteleinen zijn hier dé troef. Het café is regelmatig het decor voor kaartavonden en quizzen, en op zondag zijn ze open voor taart en koffie!

Huzaar

Koffiebranderij Vandekerckhove

Een gevestigde waarde in Gent (sinds 1854) en nieuw leven ingeblazen door een jong team koffiebranders en barista’s. Koop je bonen en maakt uwen kaffee thuis, of consumeer een bakje troost ter plaatse. Wij zijn fan!
 

Koffiebranderij Vandekerckhove

Café Folklore

De naam liegt er niet om. Een echt Gents cafétje, waar tradities nog centraal staan. Verwacht hier geen brede waaier aan gins en cocktails, maar wel uitstekend getapte pinten door een barman die zijn stiel beheerst en al decenia uitvoert. Bovendien vind ge hier nog de originele kroakemandels (in olie gebakken erwten) ofte 'kaviaar van de werkmens': een oude Gentse traditie. De eigenaar ‘Jacky’ is een instituut in de Gentse horecawereld.

Café Folklore

Manteca

Een gezellig jazzcafé, pal in het centrum van de stad, op een steenworp van de Korenmarkt. Zet je aan de grote toog, socialize met de locals en laat je verleiden door een Gents biertje of een zomerse cocktail. Het terras biedt een prachtig uitzicht en is ideaal om aan 'people watching' te doen!

Manteca

Brouwbar

De eigenaars noemen hun zaak al smalend een 'nanobrouwerij'. Indien u afzakt naar het gezellige Oudburg en hen een bezoekje brengt, weet je ook onmiddellijk waarom...Wat ze hebben hebben klaargespeeld in de kleine ruimte is gewoon fantastisch: een piepkleine brouwerij én een gezellig cafeetje waar je het verse gerstenat kan komen proeven. Bierliefhebber? Dan is dit jouw ding!

Brouwbar

Charlatan

Last resort voor vele Gentenaars, want in dit café/club kom je niet binnen voor 1u ’s nachts. Als de andere zaken denken aan sluiten, dan begint het hier op gang te komen. De Charlatan is al decennia lang een vaste waarde in het Gentse uitgaansleven en is in trek bij zowel liefhebbers van electronica, r&b als rock 'n roll!

Charlatan

Caffè Rosario

Deze zaak is dé verantwoordlijke voor het hoge cafeïnegehalte in ons bloed! Tussen de tours door vind je ons hier regelmatig, genietend van een doppio, lekkere omelet of een verse dagsoep. De zaak is héél centraal gelegen, vlakbij het Belfort, en biedt veel zitplaatsen (binnen & op het terras). Bedienen doen ze hier mét de glimlach :-)

Caffè Rosario

't Dreupelkot

Zonder twijfel één van de bekendste café's van Gent, en populair bij zowel locals als toeristen. Al zijn het er maar weinig die hun bezoek aan 't Dreupelkot kunnen herinnen. Reden? De specialiteit van het huis: jenever! Van dit straffe drankje bieden ze er meer dan 200 verschillende soorten aan, waarvan een aantal huisbereid. Een unieke ervaring!

't Dreupelkot

Tolhuisje

Een piepklein cafeetje op de Graslei, aan de oude haven. Pieterjan Rubben serveert er met de glimlach zijn gezelllig terasje, met fantastisch uitzicht. Tip voor de voetballiefhebbers: hier kan je naar de wedstrijden van KAA Gent kijken!

Tolhuisje

't Velootje

Zonder twijfel het bizarste café in Gent. Waarschijnlijk het duurste, en zéker het vuilste. En toch is dit een must visit. De eigenaar (Lieven) is op zijn zachtst gezegd excentriek en trekt die lijn volledig door in zijn kledij, de manier hoe hij met klanten omgaat én het interieur van zijn zaak, dat volgepropt is met oude fietsen en andere soorten prularia & antiek. Verwacht het onverwachte.

't Velootje