Restaurants

.

Bij een bezoek aan Gent horen Gentse specialiteiten! De beste stoverij van de stad eet ge met zicht op de Sint-Baafskathedraal, in Brasserie Bridge - winnaar van de 'geiwene foersjet'. Maar ook in het Paradijs - aan het Veerleplein - is dit Gentse streekgerecht enorm te genieten. Hier gebruiken ze het bekende Gentse bier 'Gulden Draak' voor de bereiding. Voor de beste waterzooi – die andere Gentse specialiteit – schuift ge uw voeten best onder tafel in ’t Vosken. Vind ge hier uw goesting niet? Ga dan naar de oudste buurt van de stad, het Patershol, vanwege het grote aanbod aan degelijke tot steengoede restaurants. Liefhebbers van exotische keuken kunnen er terecht in het Indonesische Gado Gado. Carnivoren tafelen bij 't Klaverblad of eten ribbetjes a volonté in restaurant Amadeus. Fans van de Italiaanse keuken hebben keuze tussen Barbaro, Il Cortile & In Bocca Lupo. Maar in het Patershol kan je ook terecht voor dat ietske meer, een culinair orgasme zeg maar. Zo vind je er Roots en Karel De Stoute, twee absolute toppers met uitstekende gerechten en dito bediening. Wereldkeuken vind je in het nabijgelegen Oudburg. In deze multiculturele straat vind je naast verscheidene Turkse & sushi restaurants, ook Indisch, Marokkaans & Amerikaans eten. Food sharen doe je er bij trendy zaken zoals Prince. Gewoon zin om een frietje te stekken? Ga dan naar Bart & Annick, in Frituur De Kraanlei. Smakelijk!