Lekker eten in Gent

Karel de stoute

Deze absoloute topper is gelegen in het Patershol, de oudste wijk van Gent. Geniet er van verfijnde gerechten, met passie klaargemaakt door topchef Thomas de Muynck, in een mooie setting mét joviale bediening. De Gentenaar is tegendraads en Karel De Stoute is dat ook. 'Hippe' etablissementen schieten hier de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond, maar Karel De Stoute is niet hip, hallelujah! Gastvrouw Lien heeft geen getatoeëerde onderarmen en de chef heeft geen eigen kookprogramma. Klassiek, verdomd gezellig én héél lekker!

Karel de Stoute

Luv L'oeuf

Heerlijk ontbijten, en dat 'all they long'...Dit is kort samengevat het concept van deze trendy zaak in de Nederkouter, op een boogscheut van het historische stadscentrum. Ze serveren er originele én lekkere (ontbijt)gerechtjes in een mooie setting. De bediening is héél vriendelijk. Het enige nadeel: je kan er niet reserveren en de zaak zit dit dikwijls afgeladen vol.

Luv L'oeuf

Frituur Tartaar

In België eet ge frietjes! En als ge dan toch in Gent vertoeft, probeer ze dan eens bij Frituur Tartaar. Want hier verslaan ze de concurrentie op verschillende vlakken. Ten eerste: de frietjes zijn heerlijk, de snacks zijn 'to die for', én ze serveren Gentse bieren. Ten tweede: de frituur ziet er cool en proper uit. En ten derde: ze zijn 7/7 geopend en sluiten niet na de lunch. Ps: voel je niet schuldig omdat je te veel frietjes eet, dat is hier iets cultureels ;-)

Frituur Tartaar

Roots

Eén van Charlie's favoriete lunchadresjes! De sympathieke bediening én de ongedwongen, gezellige setting zijn op zich al reden genoeg voor een bezoek. Het feit dat de kookkunsten van chef Kim Devisschere en zijn team ongetwijfeld bij de beste van Gent behoren, maakt alles compleet. Reserveren, nu!

Roots

In Bocca Lupo

Bastiaan De Smet. Niet meteen de ronkende naam van een gepassioneerde Italiaanse chef, toch? Dat weet dit heerschap te compenseren met uitstekende risotto’s en een vitello tonato waar ze tot in het diepste zuiden van Italië jaloers op zijn! Ok, dat laatste is een beetje overdreven, maar ze zijn wel héél lekker ;-) En tafelen is altijd veel leuker met aangename bediening. Laat dat nu net de specialiteit zijn van gastvrouw Pauline. Must visit!

In Bocca Lupo

Gado Gado

Een vleugje Indonesië in de oudste wijk van Gent, het Patershol! Uitbater Phillippe is een echte bon vivant én héél joviaal. Geen idee of de man ook kan koken. Vermoed wordt dat eten meer zijn ding is ;-) Het staat wel vast dat zijn madam – Siska – deze kunst ten volle beheerst. Top bediening en lekker exotisch eten: een leuke cocktail voor een zaak die quasi dagelijks afgeladen vol zit!

Gado Gado

Fou du Goût

Gelegen in Lovendegem, dus theoretisch gezien niet ‘grondgebied Gent’. Een beetje valsspelen mag, want Fou du Goût is zeker een vermelding én een bezoek waard, vanwege de perfectie. Dit is het soort etablissement waar alles klopt. De eenvoudige gerechten worden met zorg én met oog voor detail klaargemaakt, de bediening is er top en er is duidelijk nagedacht over het frisse, doch gezellige, interieur. Aanrader voor zij die drukte van de stad even willen ontsnappen.

Fou du Goût

Keizershof

'In stoverij we trust', de leuze van deze familiezaak kan niet duidelijker zijn. Chefkok Stef Hulstaert maakt hier de beste stoverij, en weinig Gentenaar zal dit tegenspreken. Verlaat Gent dus niet zonder te genieten van deze klassieker. Het restaurant is gelegen op de Vrijdagmarkt, met een mooi én gezellig terras, wat een absolute meerwaarde is.

Keizershof